« Alle Hendelser

• Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Nordland Teater – Det eventyrlige Dissosia

1. april @ 18:00 - 20:30

16930724_10154868636085169_2109647489_o

Det eventyrlige Dissosia

Kampen om den tapte timen

Hvordan oppleves det egentlig når man mister kontakten med virkeligheten? Hvorfor er det så mange som motsetter seg behandling og medisinering? Nordland Teater inviterer deg til å bli med til Dissosia. Landet som byr på spektakulære kostymer, en fargerik scenografi og en magisk eventyrverden. Men budskapet er alvorlig. I en tid hvor forståelsen for psykisk sykdom er økende ser vi en gryende debatt om hvordan pasientene skal og bør behandles. Nå får vi se verden slik Lisa ser den, hører den og lever i den. Kanskje kan det gjøre det litt lettere å forstå?

På en flyreise fra New York til London krysser Lisa Greenwhichmeridianen i nøyaktig samme øyeblikk som klokkene blir stilt tilbake til vintertid. Hun mister en time og balansen i livet. Etter en tid får hun besøk av en mystisk skikkelse med et tilbud hun ikke kan takke nei til. Hun kan finne igjen sin tapte time og gjenopprette balansen i livet, men da må hun reise til landet Dissosia.

Lisa tror hun skal på en reise, men havner i en borgerkrig mellom de som forsvarer fantasien og fornuftens forkjempere. Og hun blir tvunget til å velge hvem skal leve og hvem som skal dø. Ingen ting er som hun trodde og alt blir snudd på hodet.

”Det eventyrlige Dissosia” er en visuell og musikalsk reise til en magisk verden med underlig logikk. Det fargerike universet kan minne om Trollmannen fra Oz og Peter Pan, men møtet med den Svarte Hundekongen truer Lisas eksistens og stiller henne overfor et uløselig dilemma.

Et eventyr for voksne

Skandinaviapremiere 25.mars, Hovedscena, Nordland Teater

Målgruppe: Ungdom/Voksne

Varighet: 2,5 timer (inkl. pause)