Meny

Mosjøen Kulturhus

drives av Vefsn kommune. Vefsn ligger midt på Helgeland og midt i Norge, med Mosjøen som senter. Kommunen har ca 13400 innbyggere og har et aktivt og variert kulturliv.

  

Kort vei fra Kulturhuset
til gamle Mosjøen
og Sjøgata.

 

www.mosjoenkulturhus.no

Ad Astra 2222 - Sannes & Ødegaards Astroshow
Hovedsalen onsdag 5. November kl 1900

Sannes & Ødegaards astroshow Ad Astra 2222
Finnes det livsformer på fjerne exoplaneter? Finnes det intelligent liv? Vil vi i så fall oppnå kontakt? Science fiction-forfatter Anne Mette Sannes & astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard tar publikum med på en reise gjennom tid og rom, besøker merkelige planeter rundt fjerne stjerner, vakre gasståker, kolliderende galakser og sultne superslurpere.
Universet oppleves med fantastiske bilder, filmer, animasjoner og lydeffekter fra de siste årenes utforskning, og astroparet gir publikum et blikk inn i en kosmisk fremtid med romheiser, store romstasjoner, baser på andre planeter, terraforming av Mars og reiser til fjerne exoplaneter. Finn ut mer om den spektakulære utforskningen av rommet og ikke minst hvordan fremtidens stjernereiser vil finne sted!
Det blir også innslag fra de siste årenes utrolige meteorittfall i Norge samt kjente utenlandske fall.
Etter showet blir det signering av bøker og filmer om verdensrommet, og publikum får holde ekte meteoritter!
 

KJØP BILLETT

 

 

Les mer
På samme scene - Vefsn Kulturskole 2014
Hovedsalen 6. november kl 1800

På samme scene - Vefsn Kulturskole 2014`s forestilling 6. november viser omfanget av Vefsn Kulturskoles aktivitet.
Programmet består av dans, teater, billedkunst og musikk.
Her er det ulike samspillgrupper, bredde i genre, ulike aldersgrupper, bredde i nivå.
Kort sagt: En feiende flott kveld.
 

KJØP BILLETT
RT: HANS OG GRETE

Tirsdag 11. november kl 1800

35 000 har sett denne kritikerroste familieforestillingen, som er morsom for både barn og voksne. Gled deg til vi kommer til ditt kulturhus! Før forestillingen starter inviterer vi de minste barna til å bli sminket som små skogsdyr i foajeen.

KJØP BILLETT

NT: STORMEN

Hovedsalen 4. desember KL 1900

Årets hovedsatsning og en del av feiringen av Shakespeares 450-årsjubileum. Stormen er Shakespeares siste stykke, og det tar oss til et magisk univers på en øy langt ute i havet. Der regjerer Prospero, den egentlige hertugen av Milano, over ånder og underlige skapninger. For å gjenvinne sin rettmessige plass på tronen, skaper han en storm på havet med sine magiske krefter, som fører svikerne fra fortiden til øya der han og datteren Miranda bor.
Det er en historie om betydningen av forsoning for å kunne gå videre i livet og om veien til frihet fra fangenskap – det være seg fysisk eller mentalt. 

KJØP BILLETT
TEASER/VIDEO

 

 

 

EN TIME FØR JUL 2014
Hovedsalen 18. og 19. desember kl 1830 begge dager.

Marit Selbæk og Kenneth Søttar: vokal
Tor Martin Leines Nordaas: Konferansier
Saska Cvijanovic: Fløyte
Hans Jacob Øksne: Piano/orgel
Tor-Erik Schytte: Gitar
Stein Ivar Mortensen: Bass
Ivar H. Johansen: Slagverk

Ensemblet lover en god time med senkede skuldre og god, både gammel og nyere, julemusikk. Tor Martin vil servere lyriske og inspirerende mellomstikk, mens musikerne byr på den ene godbiten etter den andre fra julens repertoar. De som husker dorullnissen fra i fjor vil få møte han på nytt, både i ord og toner. Tor Martin har skrevet en lun juletekst, som Stein Ivar har satt melodi til. Senk skuldrene, tell til ti, og bestill billett så rolig du bare kan!
Velkommen!

KJØP BILLETT

LYDIADAGEN 2015
 Hovedsalen 15. januar 2015 kl 1815

Denne gangen har vi vært så heldige å få med oss Hanne Kristin Rohde som foredragsholder, med et viktig og høyaktuelt tema: "Balanse og likeverd på arbeidsplassen". Her tar Hanne bl.a med hvordan man kan takle stress i en travel hverdag. Med sin erfaring som toppleder i Oslopolitiet med mange og store utfordringer, ser vi fram til en spennende kveld. Når også vår egen Marit Selbæk blir med oss enda en gang som Lydiadagens konferansièr, da er det duket for en fantastisk kveld i Mosjøen Kulturhus. Velkommen til en god start på det nye året !

 

 

mosjøen kulturhus kino scene arrangement arrangør forestilling konsert konserter musikk teater billetter mosjøen vefsn helgeland
web: info helgeland