Meny

Mosjøen Kulturhus

drives av Vefsn kommune. Vefsn ligger midt på Helgeland og midt i Norge, med Mosjøen som senter. Kommunen har ca 13400 innbyggere og har et aktivt og variert kulturliv.

  

Kort vei fra Kulturhuset
til gamle Mosjøen
og Sjøgata.

 

www.mosjoenkulturhus.no

RUSSEREVY "Førr et liv"
11 OG 12 FEBRUAR KL 1830 BEGGE DAGER
Mosjøen Rødruss har, tradisjon tro, satt opp en russerevy i Mosjøen Kulturhus. I år er temaet "Livet", og vi tar for oss mange av livets situasjoner. Bli med på en latterfylt forestilling du sent vil glemme!
KJØP BILLETT

 

Kari Bremnes "Når du kommer dit"
Hovedsalen 14. februar kl 1900

Få nordnorske kunstnere berører sitt publikum mer enn Kari Bremnes. Derfor er det en stor glede for Hålogaland Teater og Nordland Teater å invitere henne med band inn på teaterscenen med musikkfortellingen Når du kommer dit.

Når du kommer dit er et bestillingsverk basert på Kari Bremnes’ eget tekstmateriale, og vi får høre både nye og tidligere sanger. Den røde tråden i musikkforestillingen er minnene om barndom og følelsen av å komme fra mange tider samtidig. Slik forklarer Kari Bremnes det selv:
"Nån ganga har æ følelsen av å komme fra en annen verden. Og i hvertfall fra ei heilt anna tid. Det siste e ikkje bare en følelse heller, det er jo rett og slett sant. Vi kommer alle meir eller mindre fra ei anna tid. Barndommen va ei anna tid. Ungdommen va ei anna tid. Alle andre perioda enn den vi e i akkurat nu, e ei anna tid. Og vi leve ikkje bare i éi tid heller. Om gangen. Så ryddig e det faktisk ikkje. Vi leve ikkje livan vårres kronologisk en gang. Når du e liten e du ikkje bare liten. Allerede fra du kryp rundt med skonummer 24 har du en fornemmelse av å skulle bli større. Og når du e gammel har du alle menneskets tider innabords".

KJØP BILLETT
DKS: DANSEFORESTILLING DAGTID
Hovedsalen 3. mars
KLYPA SHOW - (Klypa seiler under beltestredet)

Hovedsalen 5 mars kl 1900

Fenomenet Klypa har sidan 2005 for alvor satt sine spor i humor-Noreg. Med sine over 9,5 millionar visningar gjennom nettstaden YouTube og heftig turnering over heile landet, har Klypa opparbeida seg ein stor og trufast fan-skare. Forrige show, "Laaangt over streken", blei spelt over 160 gongar for fulle hus og solgte nærare 70 000 billettar til saman. I tillegg har Klypa 2 dvd-utgivelser bak seg (Klypa 2009 og Klypa live in Oslo 2012) der begge har solgt til gull og platina.
Denne gongen seglar Thomas N. Ryste & co i Beltestredet. Ein tittel som røper at Klypa framleis kallar ei spade for ei spade og at vi her blir presentert saker som den vanlige mannen i gata gjerne held for seg sjølv.! Selvfølgeleg får du også denne gongen møte den irriterande positive Strila-Petter, den litt "enkle" Palle som strevar med livets opp- og nedturar og sist men ikkje minst Kjell "Kjellen" Bigset som fortsatt er like sjølvopptatt og skråsikker på det meste her i livet. 

KJØP BILLETT

 

TOPPEN - VÅRPROSJEKT
Hovedsalen 6. mars

Mer info senere

UNGE SOLISTER FRA HELGELAND
Hovedsalen 7. mars

Mer info senere.

MUSICAL ved musikklinja
Hovedsalen 18. og 19. mars

Mer info senere

FRANKENSTEIN ved Nordland Teater

Hovedsalen 20. mars kl 1900

Versjonen ble først spilt på National Theatre i London i 2011, hvor det ble en stor suksess. Den velkjente historien er tolket med friske øyne, og dramaturgien i stykket preges særlig av en episodisk veksling mellom scenene - nærmest en filmatisk form - som i sin variasjon hele tiden sørger for å holde på publikums interesse. 

Dr. Victor Frankenstein gir liv til en skapning sydd sammen av menneskedeler, men støter skapningen fra seg i skam fordi resultatet I hans øyne ble mislykket. Som «nyfødt» må skapningen dermed overleve på egen hånd i vår verden, og famlende bruke sansene for første gang. Han lærer seg språk, begreper og sosial adferd på tross av et utseende som skremmer menneskene rundt ham. I sin ensomhet og lengsel etter noen å leve med som er lik ham selv, oppstår en ny idé: Hans skaper skal lage et kvinnelig vesen til ham - koste hva det koste vil... 

Tematisk beveger innholdet seg rundt spørsmålet om hva det dypest sett vil si å være et menneske. Gjennom skapningens øyne får vi oppdage verden på nytt, samt oppleve hvordan det er å være annerledes og kjenne fremmedfrykten på kroppen. I tillegg omhandler stykket menneskehetens manglende respekt for sin egen skaperevne og manglende evne til å forutse konsekvensene av det vi gjør i fremskrittets navn. 

KJØP BILLETT

 

 

UNGDOM PÅ SCENEN
Hovedsalen 25. mars

Mer info senere

 

TREND OG BRUDESHOW - Black and White party

Hovedsalen 11. April kl 1700

Mosjøen hadde tidligere tradisjon for årlige motevisninger med alle butikker i byen vår. Vi vet at dette har vært savnet av mange og det er drivkraften for å gjenoppta dette.

 

Vi lover dere et forrykende show med mote,musikk og dans!

 

Velkommen!

KJØP BILLETT
 

 

mosjøen kulturhus kino scene arrangement arrangør forestilling konsert konserter musikk teater billetter mosjøen vefsn helgeland
web: info helgeland