Meny

Mosjøen Kulturhus

drives av Vefsn kommune. Vefsn ligger midt på Helgeland og midt i Norge, med Mosjøen som senter. Kommunen har ca 13400 innbyggere og har et aktivt og variert kulturliv.

  

Kort vei fra Kulturhuset
til gamle Mosjøen
og Sjøgata.

 

www.mosjoenkulturhus.no

ELEMENTS OF DANCE - Frisk 3

 Hovedsalen 3 og 4 Juni kl 1800 begge dager.

Frisk'3 presenterer årets Vårforestilling "Elements of dance" KJØP BILLETT

VÅRAVSLUTNING KULTURSKOLEN DANS OG SANG

 Hovedsalen 10 Juni kl 1800

INFO OM FORESTILLING 10. JUNI 2015 Onsdag 10. juni har danseelevene vært så heldige at de får ha forestilling/konsert i kulturhuset sammen med sangelevene i kulturskolen. Forestillingen kommer til å bli ei veksling mellom sang og dans på scenen, i tillegg til noen fellesnummer. Danseelevene har til sammen ti koreografier som skal vises fram.  

KJØP BILLETT
Dirt, Roses, Animals and God

 Hovedsalen 17. juni kl 1830

Forestillingen er ren dans inspirert av danseteater basert på Susanne Sunnføres vakre album "The Brothel". Den er vist 2 ganger i 2014 på The Liverpool Institute For Performing Arts og vi har vært så heldige å få pengestøtte fra skolen vår for å kunne vise hva vi kan også i kjære Norge!
Dansekunstnerne er:
- Kristine Berget (koreograf og danser) fra Otta
- Rikke Lund (danser) fra Mosjøen
- Elisabeth Oterholt (danser) fra Grimstad
- Eirik Sellevoll (danser) fra Harstad
- Martine Stubberud (danser) fra Bærum
- Cato Tønnessen (danser) fra Flekkefjord
- Jack Dyche (danser) fra England
- Johnny Grundy (danser) fra England
5 av oss er ferdig uteksaminert og har Bachelor i utøvende dans og 3 av oss ligger hakk i hæl!!
Vi kommer en lang vei og har jobbet veldig hardt for å kunne komme til Mosjøen å vise dere hva vi kan. Dette er en forestilling man ikke trenger å være danser selv for å se. Den har en ganske fortellende story og og er interessant for øyet. Musikken er også fantastisk.
Håper vi får se så mange som mulig denne dagen.
Nye Spor av Arvid Martinsen

 Hovedsalen 9. juli kl 1900

KJØP BILLETT

"Leahkit" - Dans

 Hovedsalen 8. September

“LEAHKIT” av FRIKAR i samarbeid med Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš

 Leahkit er nordsamisk for ‘å vera til stades’, ein fysisk, mental og spirituell tilstand som har havna på gourmetdisken i ei tid der ‘multi-tasking’ blir forventa dagleg. Hallgrim Hansegård og Torgeir Vassvik har dykka ned i sine respektive tradisjonar for transe, i dans og musikk, tradisjonar som er stilna av fornorsking og kristning gjennom tidene. ‘Leahkit’ er eit sjeldent møte mellom norsk folkedans og samisk joik. Verket utforskar ei reise gjennom ulike måtar å vera til stades på.

Varighet: 50 min

KOREOGRAFI/ DANS:    Hallgrim Hansegård

MUSIKK/JOIK:                  Torgeir Vassvik

LYSDESIGN:                       Horst Muhlberger

LYD:                                      Herman Kvelperud

Gammel dame er vond å vende

 Hovedsalen 16: September kl 1930

"Gamme dame er vond å vende" handler om to eldre kvinner som mot sin vilje blir plassert på samme rom på sykehjemmet. Brit Elisabeth Haagensli spiller Maggi. Hun har gjennom alle sin yrkesaktive år vært kokke på spikerverket i Oslo. Huner vital og gesjeftig men ikke helt istanf til å ivareta seg selv. Anne Marie Ottersen spiller Lillemor. Hun har vært hjemmeværende direktørfrue fra beste vestkant på Frogner i Oslo. Begge tror at de i utgangspunktet skal bo på et enkeltrom på sykehjemmet. Når de møtes på samme rom blir det langt i fra et hjertelig møte. De to irriterer hverandre grenseløst og havner raskt opp i kamp om alt fra musikksmak til romplassering.  Maten på sykehjemmet er de imidlertid enige om. Og med en felles fiende har de et grunnlag for en felles kamp. Når Lillemors gamlekjæreste Georg flytter inn på avdelingen, har de også en felles interesse.

KJØP BILLETT

 

 

mosjøen kulturhus kino scene arrangement arrangør forestilling konsert konserter musikk teater billetter mosjøen vefsn helgeland
web: info helgeland