Meny

Mosjøen Kulturhus

drives av Vefsn kommune. Vefsn ligger midt på Helgeland og midt i Norge, med Mosjøen som senter. Kommunen har ca 13400 innbyggere og har et aktivt og variert kulturliv.

  

Kort vei fra Kulturhuset
til gamle Mosjøen
og Sjøgata.

 

www.mosjoenkulturhus.no

"Leahkit" - Dans

 Hovedsalen 8. September

“LEAHKIT” av FRIKAR i samarbeid med Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš

 Leahkit er nordsamisk for ‘å vera til stades’, ein fysisk, mental og spirituell tilstand som har havna på gourmetdisken i ei tid der ‘multi-tasking’ blir forventa dagleg. Hallgrim Hansegård og Torgeir Vassvik har dykka ned i sine respektive tradisjonar for transe, i dans og musikk, tradisjonar som er stilna av fornorsking og kristning gjennom tidene. ‘Leahkit’ er eit sjeldent møte mellom norsk folkedans og samisk joik. Verket utforskar ei reise gjennom ulike måtar å vera til stades på.

Varighet: 50 min

KOREOGRAFI/ DANS:    Hallgrim Hansegård

MUSIKK/JOIK:                  Torgeir Vassvik

LYSDESIGN:                       Horst Muhlberger

LYD:                                      Herman Kvelperud

Gammel dame er vond å vende

 Hovedsalen 16: September kl 1930

"Gamme dame er vond å vende" handler om to eldre kvinner som mot sin vilje blir plassert på samme rom på sykehjemmet. Brit Elisabeth Haagensli spiller Maggi. Hun har gjennom alle sin yrkesaktive år vært kokke på spikerverket i Oslo. Huner vital og gesjeftig men ikke helt istanf til å ivareta seg selv. Anne Marie Ottersen spiller Lillemor. Hun har vært hjemmeværende direktørfrue fra beste vestkant på Frogner i Oslo. Begge tror at de i utgangspunktet skal bo på et enkeltrom på sykehjemmet. Når de møtes på samme rom blir det langt i fra et hjertelig møte. De to irriterer hverandre grenseløst og havner raskt opp i kamp om alt fra musikksmak til romplassering.  Maten på sykehjemmet er de imidlertid enige om. Og med en felles fiende har de et grunnlag for en felles kamp. Når Lillemors gamlekjæreste Georg flytter inn på avdelingen, har de også en felles interesse.

KJØP BILLETT

 

 

KULTURHUSUKA 2015

HER ER PROGRAMMET FOR KULTURHUSUKA 2015 - 

ONSDAG 11/11 KL 1800: TEATER FOR TØFFE GUTTER - FORESTILLING (Billetter legges ut senere)

TORSDAG 12/11: RASMUS OG VERDENS BESTE BAND - FORESTILLIN FOR BYENS BARNEHAGER


TORSDAG 12/11 KL 1800 RASMUS OG VERDENS BESTE BAND  - BILLETTER I SALG NÅ

TORSDAG 12/11 KL 2200 KONSERT MED SONDRE JUSTAD - BILLETTER I SALG NÅ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LØRDAG 114/11 KL 1900 HEKLA STÅLSTRENGA - BILLETTER I SALG NÅ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det vil også bli aktiviteter spesielt tilrettelagt for ungdommer på bibliotekets store møterom hele uka - program kommer senere.

 

 

mosjøen kulturhus kino scene arrangement arrangør forestilling konsert konserter musikk teater billetter mosjøen vefsn helgeland
web: info helgeland