Meny

Mosjøen Kulturhus

drives av Vefsn kommune. Vefsn ligger midt på Helgeland og midt i Norge, med Mosjøen som senter. Kommunen har ca 13400 innbyggere og har et aktivt og variert kulturliv.

  

Kort vei fra Kulturhuset
til gamle Mosjøen
og Sjøgata.

 

www.mosjoenkulturhus.no

DKS: DANSEFORESTILLING DAGTID
Hovedsalen 3. mars
RT: Peer du lyver
 Hovedsalen 4. mars kl 1800

Kjære foreldre, besteforeldre og alle voksne som har lyst til å ta med seg barn i teatret: Riksteatret omskriver vårt nasjonalikon Peer Gynt til et fartsfylt og lekent eventyr med humor, men også dypt alvor. Med et ungt og musikalsk ensemble, blir musikken og dansen en sentral del av forestillingen. Gled deg til å høre Griegs musikk med ny beat!

Peer, du lyver! er historien om en liten gutt med store drømmer. Kanskje er han verdens største løgner? Han ønsker seg en venn, men blir stengt ute av de andre barna i klassen. På jakt etter sannheten om hvem han er finner han en venn som blir livsviktig for ham. – Jeg ønsker å fortelle en historie med en håpefull slutt som oppfordrer barn til å våge å følge sine drømmer og tro på seg selv, sier regissør Jakob Höglund. Passer for barn fra 6 år. Du trenger ikke kjenne originalen for å ha glede av forestillingen.

KJØP BILLETT
KLYPA SHOW - (Klypa seiler under beltestredet)

Hovedsalen 5 mars kl 1900

Fenomenet Klypa har sidan 2005 for alvor satt sine spor i humor-Noreg. Med sine over 9,5 millionar visningar gjennom nettstaden YouTube og heftig turnering over heile landet, har Klypa opparbeida seg ein stor og trufast fan-skare. Forrige show, "Laaangt over streken", blei spelt over 160 gongar for fulle hus og solgte nærare 70 000 billettar til saman. I tillegg har Klypa 2 dvd-utgivelser bak seg (Klypa 2009 og Klypa live in Oslo 2012) der begge har solgt til gull og platina.
Denne gongen seglar Thomas N. Ryste & co i Beltestredet. Ein tittel som røper at Klypa framleis kallar ei spade for ei spade og at vi her blir presentert saker som den vanlige mannen i gata gjerne held for seg sjølv.! Selvfølgeleg får du også denne gongen møte den irriterande positive Strila-Petter, den litt "enkle" Palle som strevar med livets opp- og nedturar og sist men ikkje minst Kjell "Kjellen" Bigset som fortsatt er like sjølvopptatt og skråsikker på det meste her i livet. 

KJØP BILLETT

 

TOPPEN - VÅRPROSJEKT
Hovedsalen 6. mars

Mer info senere

UNGE SOLISTER FRA HELGELAND
Hovedsalen 8. mars kl 1700

For 18. år på rad inviterer Mosjøen Orkesterforening og sponsorgruppen "Med hjerte for Helgeland" til konserter med "Unge solister fra Helgeland". Årets solister er Tanja Helen Kvitnes på føyte som spiller Wolfgang Amadeus Mozarts berømte fløytekonsert i G-dur, Michael Andreas Grolid på bratsj med den utrolig flotte Phantasy av Arnold Bax og Tiril Holand på cello som spiller Edvard Elgars vakre og virtuose cellokonsert. Det blir musikk og enkel servering i kulturhusfoajéen en halv time før konsertstart. Velkommen på konsert og vær med på å løfte fram morgendagens toppmusikere!

KJØP BILLETT
ABSOLUTT MUSIKKLINJA 2015
Hovedsalen 19. mars kl 1830

Musikklinja ønsker nok en gang velkommen til årets konsert i Mosjøen kulturhus! Denne gangen fokuserer vi særlig på musikalverdenen. På vei opp til musikalhimmelen reiser vi gjennom andre musikalske skylag også, - som f.eks jazz, klassisk og folkemusikalske luftstrømmer.

KJØP BILLETT
FRANKENSTEIN ved Nordland Teater

Hovedsalen 20. mars kl 1900

Versjonen ble først spilt på National Theatre i London i 2011, hvor det ble en stor suksess. Den velkjente historien er tolket med friske øyne, og dramaturgien i stykket preges særlig av en episodisk veksling mellom scenene - nærmest en filmatisk form - som i sin variasjon hele tiden sørger for å holde på publikums interesse. 

Dr. Victor Frankenstein gir liv til en skapning sydd sammen av menneskedeler, men støter skapningen fra seg i skam fordi resultatet I hans øyne ble mislykket. Som «nyfødt» må skapningen dermed overleve på egen hånd i vår verden, og famlende bruke sansene for første gang. Han lærer seg språk, begreper og sosial adferd på tross av et utseende som skremmer menneskene rundt ham. I sin ensomhet og lengsel etter noen å leve med som er lik ham selv, oppstår en ny idé: Hans skaper skal lage et kvinnelig vesen til ham - koste hva det koste vil... 

Tematisk beveger innholdet seg rundt spørsmålet om hva det dypest sett vil si å være et menneske. Gjennom skapningens øyne får vi oppdage verden på nytt, samt oppleve hvordan det er å være annerledes og kjenne fremmedfrykten på kroppen. I tillegg omhandler stykket menneskehetens manglende respekt for sin egen skaperevne og manglende evne til å forutse konsekvensene av det vi gjør i fremskrittets navn. 

KJØP BILLETT

 

 

UNGDOM PÅ SCENEN
Hovedsalen 25. mars

Mer info senere

 

TREND OG BRUDESHOW - Black and White party

Hovedsalen 11. April kl 1700

Mosjøen hadde tidligere tradisjon for årlige motevisninger med alle butikker i byen vår. Vi vet at dette har vært savnet av mange og det er drivkraften for å gjenoppta dette.

 

Vi lover dere et forrykende show med mote,musikk og dans!

 

Velkommen!

KJØP BILLETT

 

VIDEO
 

 

MOZART & SALIERI -

 Hovedsalen 6. mai kl 1900

En helaften med Mozart og Salieri - bokstavelig talt. Det blir servert musikk av begge komponister og Rimsky-Korsakovs kammeropera "Mozart & Salieri".

Myten og legenden om rivaleringen mellom den erfarne, italienske komponisten Antonio Salieri, og vidunderbarnet Mozart, har holdt seg levende i flere hundre år. Historien har gitt inspirasjon til fantasien for flere kunsterne, inkludert forfatteren Aleksandr Pusjkin og komponisten Rimsky-Korsakov. Rimsky-Korsakovs musikalske skildring skjer i en operatisk form, gjennom en én-akters kammeropera. Her treffer vi en moden Salieri på en karrieremessig topp i livet og den unge Mozart. I konsertens første avdeling får du (selvsagt) høre verk av Salieri og Mozart - her ved en av Salieris humørfylte overtyrer, og Mozarts verk Sinfonia Concertante for 2 solister, fiolin og bratsj, med lite orkester. Har du sett filmen “Amadeus” har du nok også hørt musikken. Sinfonia Concertante vil fremføres med to solister fra våre egne rekker, nemlig NOSOs egen bratsjist Leah Asher og ensemblets førstedirigent Øyvind Bjorå

KJØP BILLETT
LES MER
Dirt, Roses, Animals and God

 Hovedsalen 22. juni

Danseforestilling.

Mer info senere

mosjøen kulturhus kino scene arrangement arrangør forestilling konsert konserter musikk teater billetter mosjøen vefsn helgeland
web: info helgeland