Unge solister fra Helgeland 2021

Endelig kan vi presentere årets unge solister fra Helgeland. Det skjer den søndag, 20. juni i Mosjøen kulturhus. Vi lover "Girlpower" med 5 unge damer fra Mosjøen, Mo i Rana og Sandefjor som lover en fantastisk konsert sammen med Mosjøen orkesterforening og dirigent Øivind Mikalsen.
Ellinor Drevatne - fiolin
12 år, gar på kulturskolen i Mo i Rana med Ida Mauritzen som lærer. Hun skal spille Romanse for fiolin og orkester av Johann Svendsen. Hun elsker å øve og spiller også piano og liker å synge. Ellinor komponerer allerede små stykker.
I november 2020 ble hun nominert til å delta i landsfinalen i Ungdommens musikkmesterskap 2021.
Julie Margrethe Laupstad
17 år, går på kulturskolen i Mo i Rana med Anne Guri Frøystein som lærer. Hun skal spille Vivaldis piccolofløytekonsert.
Hun spiller også i Mo skolekorps, Mo hornmusikk og er gruppeleder i Nordland Janitsjar, samt at hun er aktiv i styret til Mo skolekorps. Hun har deltatt på en rekke masterclasses med bl.a. Jessica Kabirat. I framtiden har hun en drøm om å komme inn i Hans Majestet Kongens 3. gardekompani, Toneheim folkehøyskole og videre en musikkutdannelse ved et konservatorium eller musikkhøgskolen. Julie er nominert til å delta i landsfinalen i Ungdommens musikkmesterskap 2021.
Liv Andrea Hauge - komponist, pianist, sanger
25 år, fra Mosjøen. Liv er ferdig med en Bachelorgrad i i rytmisk piano med fordypning i jazzkomposisjon fra Norges Musikkhøgskole. Hun bor i Oslo, jobber som frilanspianist og -komponist, i tillegg underviser hun på Steinerskolen. Hun spiller i flere ulike band, og et hovedprosjekt er Kongle Trio hvor jeg er pianist og komponist. Bandet spiller på mange konserter og festivaler rundt om i Norge og et par i Estland og har vært finalister i årets JazzIntro 2020. Hun har skrevet musikk for NMH-storbandet og Det Norske Blåseensemble og skal i 2021 skrive et bestillingsverk for den profesjonelle treblåstrioen Taffelpikene.
På Unge solister fremfører hun egne komposisjoner for seg som solist på sang og piano og orkester «Vals til Lila», «Om oss» og «If you are a bird».
Victoria Seline Stokland - komponist
28 år, er utdannet komponist og fiolinist med røtter fra Mosjøen. Hun har studert ved Universitetet i Stavanger, Norges Musikkhøgskole og Guildhall School of Music and Drama. Som fiolinist har hun som medlem av Ensemble 1B1 vunnet Spelemannsprisen i kategori klassisk. Som komponist har hun jobbet med blant andre Trondheim Symfoniorkester, Friction Quartet og Plus-Minus Ensemble, og har fått fremført verkene sine blant annet på Barbican i London og Norrlandsoperaen.
På Unge solister konserten fremføres «Sju millimeterssteg» for strykeorkester.
Marita Stortjønnli Solvang - fløyte
24 år, fra Mosjøen. Marita har bakgrunn fra kulturskolen, musikklinja, korps og orkester i hjembyen Mosjøen. Marita har fullført bacheloren i klassisk fløyte ved Griegakademiet i Bergen hvor hun også har tatt praktisk pedagogisk utdanning og korpsledelse. Hun har nå flyttet til Oslo for å ta en master i musikkpedagogikk på Norges Musikkhøgskole og skal forske på notelesing hos nybegynnere. I hovedstaden spiller hun for tiden i Vestre Aker musikkorps. Marita skal spille Mozarts fløytekonsert.

Billetter til Unge solister fra Helgeland 2021

1. I morgen kl 18:00 Hovedsalen Les mer Kjøp